Groep 7/8

Welkom op de pagina van groep 7/8!!

 

De groep bestaat uit 15 leerlingen. In groep 7 zitten 8 kinderen en in groep 8 zijn we met 7.

Juf Anne is van maandag t/m vrijdag aanwezig. We hebben er al een boel leuke weken opzitten met elkaar!!

 

We werken bijvoorbeeld met de methodes STAAL, Atlantis en Gynzy. 

Het thema China kwam in groep 8 voorbij. We leren veel over dit onderwerp, zoals alle gewoontes en gebruiken in China. Als afsluitende activiteit zijn we bezig met het schrijven van een reisbrochure. 

Het thema Strips kwam in groep 7 voorbij. We leren veel nieuwe dingen over strips. Wat is een karikatuur? Wanneer is iets nou ironie?

Als afsluitende activiteit mogen we onze eigen strip ontwerpen. 

Bij Atlantis lezen we veel interessante teksten over de oorlog en vrijheid. We praten hier veel over met elkaar en komen tot mooie gesprekken. Bij Gynzy werken we in de methode Wereld in Getallen maar werken we ook aan onze eigen doelen met rekenen. Waar wil ik in groeien?

Tijdens het leren bewegen we graag. Zo wordt er minstens drie keer per week een activiteit aangeboden bij spelling, rekenen, taal etc. 

Ook tussen het werken door is er tijd voor een spelletje. Zo kunnen we even lekker ontspannen maar is het ook fijn dat we lol met elkaar kunnen maken. 

 

Er staan nog veel leuke activiteiten voor groep 7/8 op de planning. Zoals het project Moviemakerz, schoolvoetbal, het juffenfeest en het schoolkamp. We kijken hier erg naar uit!

 

We vinden het in onze klas ook super belangrijk dat we met respect met elkaar omgaan, dat we onszelf kunnen zijn en dat we elkaar op een fijne manier goed leren kennen. We besteden hier ook veel aandacht aan d.m.v. Kiva-lessen, acitivteiten bij de gouden weken en samenwerkopdrachten. 

 

We maken er een top schooljaar van!