Groep 7/8

Welkom in groep 7/8,

 

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen in onze groep. Onze gezellige klas bestaat uit 16 kinderen, waarvan 7 jongens en 9 meisjes. Juf Babette is er op maandag en vrijdag. Meester Jorn staat op dinsdag tot en met donderdag voor de groep. 

 

Bij ons in de klas vinden we het belangrijk dat iedereen zich fijn voelt. We hangen daarom elke ochtend onze knijper op en bespreken met elkaar hoe we ons voelen en hoe dit komt. We doen veel spelletjes en activiteiten om elkaar goed te leren kennen en samen veel lol te maken.  Samenwerken oftewel leren van en met elkaar vinden we dan ook erg belangrijk, hierbij proberen we vooral win-win te denken.

 

Bij ons in de groep werken we met de methode alles in 1. Een methode die ons helpt thematisch te werken en boeiende lessen te krijgen. Op excursie gaan vinden wij het leukste wat er is, vandaar dat we proberen vaak ergens op bezoek te gaan om zo meer te leren van de echte wereld om ons heen.

 

In de bovenbouw hebben we veel bijzondere dagen, zoals schoolvoetbal, de schoolsportolympiade, het juffenfeest en natuurlijk het schoolkamp! Allemaal dagen waarop we niet werken in de klas maar wel leren om op een goede manier met elkaar om te gaan.

 

Respect hebben voor elkaar en synergie creëren vinden wij heel erg belangrijk, daarom zijn wij actief bezig met het ons eigen maken van de zeven gewoonten van Steven Covey.

1)     Wees proactief

2)     Begin met het einddoel voor ogen

3)     Belangrijke zaken eerst

4)     Denk win-win

5)     Eerst begrijpen, dan begrepen worden

6)     Creeer synergie

7)     Houd de zaag scherp.

 

Deze 7 eigenschappen helpen ons om meer in balans te zijn en ons te ontwikkelen tot gelukkige en sociale mensen. Doordat we deze zeven eigenschappen steeds beter kunnen toepassen kunnen wij onze eigen talenten en persoonlijkheid verder ontwikkelen.

 

Wil je meer weten over hoe we werken bij ons in de klas? Kom gerust eens langs, we vertellen er graag meer over!