Groep 4/5/6

Welkom in groep 4/5/6. Wat leuk dat je onze groep komt bezoeken. 

 

De groep bestaat uit 19 leerlingen. Zowel in groep 4 als groep 5 zitten 5 kinderen en groep 6 zitten er 9. Het is een gezellig clubje. Maar wij hebben ook een huisdier in de klas, namelijk Ko de Complimentenkoe! Ko is geen echte koe, maar een knuffeltje. Ko gaat iedere dag bij een andere leerling op bezoek. Als Ko je laatje een bezoekje brengt, betekent dat Ko jou graag een complimentje wilt geven. Daarnaast heeft de leerling zelf ook een de taak om die dag (extra) complimentjes te geven aan klasgenootjes. 

 

In de klas hebben we een echt leeshoekje met een bank en een stoel.  Hier kunnen de kinderen lekker zitten tijdens het lezen. Want lezen is heel belangrijk en daarom besteden we daar veel tijd aan in onze groep. Uiteraard wordt er nog veel meer gedaan in de middenbouw. Want dagelijks wordt er gerekend en wordt er meerdere malen per week aandacht besteed aan begrijpend lezen en spelling. Maar naast rekenen, (begrijpend) lezen en spelling is er ook ruimte om elkaar beter te leren kennen. Dit doen we met een klassengesprek, elkaar te interviewen of met behulp van spelletjes.

 

Dit jaar werken we met de volgende thema’s van Alles-in-1: Gouden Eeuw, kunst, Afrika en Azië, mensen en we sluiten het jaar af met dieren.  Tijdens deze thema’s werken we soms samen met de onderbouw en soms met de bovenbouw. Naast dat we van elkaar leren, leren we ook graag van excursies en gastlessen die aansluiten op de thema’s. 

 

Kortom er is genoeg te doen in groep 4/5/6. Ben je nieuwsgierig naar onze groep? Kom vrijblijvend een keertje kijken in onze klas.