Groep 4/5

Welkom in groep 3/4/5,

 

Onze groep bestaat uit 7 leerlingen in groep 3, 6 leerlingen in groep 4 en 5 leerlingen in groep 5.

Wij starten elke dag in de kring, waarin we zingen en luisteren naar een elkaars verhalen of een verhaal uit de Bijbel. Daarna gaan we over op het lezen van woordrijtjes (ja ja, ook groep 3 doet hier al meteen aan mee!) en het snel maken van rekensommen (tempotoetsen).  Bij het lezen van hele teksten krijgen we hulp van kinderen uit groep 6/7/8.

 

Uitleg voor bijvoorbeeld lezen, spelling of rekenen geeft de juf aan de instructietafel. De andere kinderen werken dan zelfstandig op hun eigen plek. De kinderen van groep 3/4/5 zitten door elkaar in de klas en zijn gewend elkaar te helpen als de juf even geen tijd heeft. Zij geven aan of zij een vraag hebben/een vraag willen beantwoorden met behulp van een blokje op hun tafel.

 

We werken op school met projecten uit de methode Alles-in-1. Dit jaar komen de projecten Voeding, Nederland, Verkeer & Vervoer, Moderne Geschiedenis en Milieu & Kringloop aan bod. We werken dan graag samen (coöperatief leren) en gebruiken verschillende schema’s om de teksten te verwerken (vormgevers).

 

We proberen niet alleen te leren in de school, uit de boeken en van elkaar, maar ook buiten de school. Daarom maken we regelmatig een uitstapje dat te maken heeft met ons project.

 

Elke dag sluiten we af met een (dank)gebed en geven we elkaar een hand, zodat we zeker weten dat we in goede harmonie uit elkaar gaan!