Groep 4/5

Welkom in groep 4/5. Wat leuk dat je onze groep komt bezoeken. 

 

De groep bestaat uit 13 leerlingen. Er zitten 8 leerlingen in groep 5 en 5 leerlingen in groep 4. Maar wij hebben ook een huisdier in de klas, namelijk Ko de Complimentenkoe! Ko is geen echte koe, maar een knuffeltje. Ko gaat iedere dag bij een andere leerling op bezoek. Als Ko je laatje een bezoekje brengt, betekent dat Ko jou graag een complimentje wilt geven. Daarnaast heeft de leerling zelf ook een de taak om die dag (extra) complimentjes te geven aan klasgenootjes. 

 

In de klas vinden we een stoel, bank en een zitzak. Hier kunnen de kinderen lekker op zitten tijdens het lezen. Want lezen is heel belangrijk en daarom besteden we daar veel tijd aan in groep 4/5. Uiteraard wordt er nog veel meer gedaan in de middenbouw. Want dagelijks wordt er gerekend en wordt er meerdere malen per week aandacht besteed aan begrijpend lezen en spelling. Maar naast rekenen, (begrijpend) lezen en spelling is er ook ruimte om elkaar beter te leren kennen en te bewegen. Iedere dag is er een bewegend leren activiteit en een energizer. De energizer zijn gericht op energie kwijt kunnen, plezier maken en elkaar beter te leren kennen.  

 

Dit jaar werken we met de volgende thema’s van Alles-in-1: Europa, energie, communicatie, kleding en sport en als laatste middeleeuwen. Tijdens deze thema’s werken we soms samen met de onderbouw en de bovenbouw. Naast dat we van elkaar leren, leren we ook graag van excursies en gastlessen die aansluiten op de thema’s. 

 

Kortom er is genoeg te doen in groep 4/5. Ben je nieuwsgierig naar onze groep? Kom vrijblijvend een keertje kijken in onze klas.