Groep 3/4/5

Welkom in groep 3/4/5,

 

Onze groep bestaat uit 6 leerlingen in groep 3, 6 leerlingen in groep 4 en 3 leerlingen in groep 5.

Wij starten elke dag vrolijk zingend, waarna wij overgaan op het lezen van woordrijtjes (ja ja, ook groep 3 doet hier nu al aan mee!).  Bij het lezen van hele teksten krijgen we hulp van kinderen uit groep 6/7/8 en soms van een ouders of stagiaires.

 

Uitleg voor bijvoorbeeld lezen, spelling of rekenen geeft de juf aan de instructietafel. De andere kinderen werken dan zelfstandig op hun eigen plek. De kinderen van groep 3/4/5 zitten door elkaar in de klas en zijn gewend elkaar te helpen als de juf even geen tijd heeft. Zij geven aan of zij een vraag hebben/een vraag willen beantwoorden met behulp van een blokje op hun tafel.

 

We werken op school vaak met projecten uit de methode Alles-in-1. Op dit moment gaat dit project over geloof en komen verschillende godsdiensten uit de wereld aan bod. We werken dan graag samen (coöperatief leren) en gebruiken verschillende schema’s om de teksten te verwerken (vormgevers).

We proberen niet alleen te leren in de school, uit de boeken en van elkaar, maar ook buiten de school. Daarom maken we regelmatig een uitstapje dat te maken heeft met ons project. Zo zijn we pas op bezoek geweest bij een synagoge in Middelburg i.v.m. ons project over geloof.

 

Elke dag sluiten we af met een (dank)gebed en geven we elkaar een hand, zodat we zeker weten dat we in goede harmonie uit elkaar gaan!