Groep 1/2/3

Beste lezer,

 

Wat leuk dat u meer wilt weten over onze groep! 

 

In dit ABC'tje kunt u veel informatie vinden over onze groep.

 

In groep 1 en 2 zitten 10 kinderen, op maandag en dinsdag werkt juf Ingrid. Op woensdag, donderdag en vrijdag werkt juf Denise.

In het logo van de school staat: ‘ieder kind zijn eigen kleur’. Dat zie je in onze groep duidelijk terug. Iedereen werkt op zijn eigen niveau en tempo. We voeren kindgesprekken met de kinderen zodat we weten wat de kinderen willen leren en hoe ze zich voelen op school. Ook werken vanuit de verschillende talenten van kinderen,

 

Jonge kinderen leren door te spelen, daarom spelen ze vaak in hoeken. Betalen in de winkelhoek, een boodschappenlijstje ‘schrijven’ in de huishoek, het bespreken van de bouwplannen in de bouwhoek: allemaal voorbeelden van leermomenten in de kleutergroep. Verschillende ontwikkelingsgebieden overlappen elkaar en worden geobserveerd door de leerkracht.

 

Pompom, onze ‘klassenknuffel’ helpt ons bij het leren van nieuwe woorden en gaat vaak met ons mee op ontdekkingstocht. Elk weekend gaat hij bij een van de kinderen logeren.

 

Wilt u meer weten over hoe we werken bij ons in de klas?  We vertellen er graag meer over, u bent altijd welkom in onze groep! Loop een keertje binnen of neem contact met ons op. 

 

Groetjes namens alle kinderen uit groep 1 en 2 & de juffen!