Groep 1/2

Beste lezer, 

 

Wat leuk dat u meer wilt weten over onze groep!

In groep 1 en 2 zitten 13 kinderen, op maandag en dinsdag werkt juf Ingrid. Op woensdag, donderdag en vrijdag werkt juf Denise.

In het logo van de school staat: ‘ieder kind zijn eigen kleur’. Dat zie je in onze groep duidelijk terug. Iedereen werkt op zijn eigen niveau en tempo. We voeren kindgeprekken met de kinderen zodat we weten wat de kinderen willen leren en hoe ze zich voelen op school.

 

Jonge kinderen leren door te spelen, daarom spelen ze vaak in hoeken. Betalen in de winkelhoek, een boodschappenlijstje ‘schrijven’ in de huishoek, het bespreken van de bouwplannen in de bouwhoek: allemaal voorbeelden van leermomenten in de kleutergroep. Verschillende ontwikkelingsgebieden overlappen elkaar en worden geobserveerd door de leerkracht.

 

Pompom, onze ‘klassenknuffel’ helpt ons bij het leren van nieuwe woorden en gaat vaak met ons mee op ontdekkingstocht. Elk weekend gaat hij bij een van de kinderen logeren.

 

Wilt u meer weten over hoe we werken bij ons in de klas? We vertellen er graag meer over! Mail ons voor een afspraak (d.murre@alphascholengroep.nl) of kom een keertje kijken 

 

Groetjes namens alle kinderen uit groep 1 en 2 en de juffen natuurlijk.